Weißburgunder Oberalbing
Charakter vína
Minerální víno se svěžejší kyselinou. Jeho projev je krémovitého charakteru, ve vůni lze najít stopy ořechů, bagety, koláčků, čajového pečiva a medu. Perzistence má delší charakter, kdy se na patře drží určitá jemná kořenitost, která nějak neovlivňuje jemnost tohoto vína. Kvašení probíhá ve velkých dubových sudech s přírodními kvasinkami, ve víně se odbourává jablečně-mléčná kyselina. Následuje školení, které tomuto vínu dodává lehce karamelové stopy připomínající Burgundsko.
Doporučení k pokrmům
Perfektní v kombinaci s pokrmy ze zvěřiny nebo hovězího masa připravované s hustými omáčkami.
- Ročník:
- 2013
- Producent:
- Aichinger
- Oblast:
- Kamptal
- Země:
- Rakousko
- Zatřídění:
- jakostní
- Obsah:
- 0,75 l
- Barva:
- bílá vína
- Chuť:
- suchá
- Druh:
- tichá vína
- Styl:
- klasická
- ročník:
- 2013
- alkohol:
- 13%
- kyselina:
- 6,9 g/l
- zbytkový cukr:
- 2,9 g/l
- uzávěr:
- šroub
- potenciál:
- 2014 - 2018
- teplota servisu:
- 11°C
- odrůda:
- 100% Rulandské bílé
Doporučené sklo