Sedmero rosé Vermut

Cena s DPH 520 Kč
skladem > 5 ks

Charakter vína

Jedná se o lokální vermut v bio produkci. Název Sedmero má svou mystickou rovinu. Sedm je ideální počet, magické prvočíslo, číslo štěstí. Týden má sedm dnů a tento vermut stojí na sedmi bio bylinách a sedmi pevných principech. Vychází [1] z úcty k zemi a [2] tradici, [3] z kvality surovin a [4] transparentního přístupu, [5] z originálního nápadu a [6] lásky k současné gastronomii. A hlavně ho [7] dělají konkrétní lidé. Duše je nesmrtelná. Vermut s duší je přinejmenším nezapomenutelný.
Barva vermutu je atraktivně rubínová. Zajímavé je sledovat její rozmanité odlesky, odstíny a nuance, evokující komplexnost a bohatost vína. Ta se projevuje i ve výrazné aromatice. Cítit v ní můžete nejen třešňovou ovocnost základního rosé vína, ale také tu z listů maliníku nebo plodů koriandru, které připomínají citrusovou kůru a dávají tak aromatice na pikantnosti. Chuť je i přes silnou dominanci pelyňkové hořkosti vyvážená s cukrem, což podtrhuje silně digestivní vlastnosti Sedmera.

Doporučení k pokrmům

Můžete kombinovat se sodou, sektem Sexta nebo champagne brut nature jako aperitiv nebo si jej vychutnat samotný s kostkou ledu.
Ročník:
 
Producent:
Jan Stávek
Oblast:
Morava
Země:
Česká republika
Obsah:
0,75 l
Barva:
růžová vína
Chuť:
polosladká
Druh:
tichá vína
Styl:
plná
alkohol:
18%
kyselina:
4,7 g/l
zbytkový cukr:
130 g/l
uzávěr:
šroub