Osobní odběr není možný. Víno vám rádi přivezeme.

Mersault Narvaux blanc 2015 - Sylvain Bzikot

Dostupnost Skladem (3 ks)
Kód: FR015315
1 250 Kč / ks
Mersault Narvaux blanc 2015 - Sylvain Bzikot
Jedná se o velmi jemné, minerální, lahodné a bohaté víno z odrůdy Chardonnay s krásným intenzivním aroma lístkový oříšků či sušeného ovoce. Chuť je suchá, minerální, dlouhá, jemná, harmonická s dlouhou perzistencí. Kvašení i jablečně-mléčná fermentace proběhlo v dubových sudech. Po stočení leželo víno ještě dalších 12 měsíců v dubových sudech (30% sudů bylo nových) a po lahvování ještě 4 měsíci v lahvi. Víno není filtrováno, případná usazenina není závadou.
Kategorie: Bílá vína
Země: Francouzská vína
? Odrůdy: chardonnay
Druh: tichá vína
Chuť: suchá
Barva: bílá vína
Příležitost: na večer
Styl: klasická
Obsah: 0,75 l
Klasifikace: AOC
Ročník: 2015
ročník: 2015
alkohol: 13%
uzávěr: korek
potenciál: 2020 - 2023
teplota servisu: 10 - 12°C
odrůda: 100% Chardonnay
podoblast: Cotes du Beaune
Doporučení k pokrmům: Vhodné jako aperitiv, k tučným rybám.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné vinařství se sídlem v malebné BZIKOT vinařstvívesničce Puligny-Montrachet, které v současné době vede talentovaný vinař a vášnivý hráč ragby pan Sylvain Bzikot, obhospodařuje 16 ha vinic situovaných v samotném srdci Burgundska v Côte du Beaune z toho jsou 4 ha ve věhlasných apelacích Puligny-Montrachet a Puligny-Montrachet Premier Cru „Les Folatieres“. Další vinice vlastní rodina v apelacích Santenay, Volnay a Auxey-Duresses, zbytek tvoří vinohrady s regionálním označením Bourgogne blanc, Bourgogne rouge a Bourgogne Aligoté. Příjmení Bzikot není francouzského původu, pradědeček Sylvaina Bzikota utekl před vypuknutím Druhé světové války z rodného Polska a začal v Burgundsku takřka, jak se říká s holýma rukama. Přesto se během tří generací podařilo rodině Bzikot vybudovat dobře fungující vinařství, které se řadí k předním producentům v Burgundsku. Vinice jsou velice šetrně obhospodařovány, zcela vyloučena je samozřejmě veškerá chemie. Jak sám Sylvain říká, víno se dělá především ve vinohradu. Ruční sběr hroznů je zde samozřejmostí. Kvašení probíhá výhradně za pomoci přírodních kvasinek, naprosto příkladná je zde práce s dubovými sudy neboť na první místo staví Sylvain Bzikot vyznění daného terroiru jednotlivých vinic a zachování jemné minerality ve svém víně.