| Kategorie: | Suchá | 
|---|---|
| Země: | Německá vína | 
| ? Bílé odrůdy: | ryzlink rýnský | 
| Ročník: | 2022 | 
| Druh: | tichá vína | 
| Chuť: | suchá | 
| Styl: | klasická | 
| Barva: | bílá vína | 
| Objem lahve: | 0,75 l | 
| Klasifikace: | VDP, Gutswein | 
| Příležitost: | ke grilování, na svatbu | 
| ročník: | 2022 | 
| alkohol: | 11,5% | 
| kyselina: | 7,3 g/l | 
| zbytkový cukr: | 4,9 g/l | 
| uzávěr: | šroub | 
| potenciál: | 20120 - 2028 | 
| teplota servisu: | 10°C | 
| odrůda: | 100% Ryzlink rýnský | 
| Doporučení k pokrmům: | Perfektní v kombinaci se sladkovodními i mořskými rybami, ke krémovým dezertům nebo zcela samostatně. | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodina Dönhoff přišla do Oberhausenu kolem roku 1750, kdy započali svou činnost v malé zemědělské farmě. Postupem času se rodina stále více specializovala na vinařství, až se mu začala věnovat úplně. Sídlo má dne přímo v obci Oberhausen an der Nahe, kde se nachází také větší část vinic, které má ve správě. Další vinice potom pokračují až do vesnic Niederhausen, Schlossböckelheim a lázeňského městečka Bad Kreuznach. Ve velmi skalnaté kotlině středního toku řeky Nahe, na těžko dostupných místech, se věnují hlavně rýnskému ryzlinku a burgundským odrůdám. Současný majitel - Helmut Dönnhoff, poté co převzal vinařství v roce 1971, přikoupil několik nových viničních tratí. To mu umožnilo vyrábět široké spektrum excelentních suchých, ale i sladkých vín. Vinařská oblast Nahe, kde se toto vinařství nachází, je známá velmi různorodým půdním složením. Právě proto mohl Helmut Dönnhoff dovést myšlenku jednotlivých terrior téměř k dokonalosti. Osobně vyznává tradiční způsoby pěstování, kdy jsou z procesu ochrany keřů vyloučeny chemické prostředky a staré keře nejsou přetěžovány - výnos je regulován na maximálně 38 – 45 hl/ha. Jeho specialitou je výroba suchých i sladkých vín z jednoho terrior, kde můžeme posoudit jak se rozdílný přístup v technologii odráží v celkovém charakteru vína. Co se samotné technologie týká, preferuje H. Dönnhoff velmi pomalou, asi 80 dnů trvající fermentaci v klasických německých sudech o obsahu 1200 litrů v kombinaci s nerezovými tanky, která je zastavena v momentě dosažení požadované úrovně zbytkového cukru. Od roku 2007 pomáhá svému otci Cornelius Dönnhoff, který jednou toto vinařství převezme. Dnes obhospořadují téměř 25 ha vinic v rozmezí stáří 15 až 60 let.
