Ryzlink vlašský I pozdní sběr suchý 2024 - Georgios Ilias
Minerální suché víno s příjemnou svěžejší kyselinou a vyšší viskozitou. Barva je světle žlutá. Jeho projev je ovocného charakteru, ve vůni lze najít stopy ořechů, citrusových plodů, sadového ovoce. V chuti šťavnaté, středně plné tělo je doplněné o tóny bílé broskve a červeného grepu. Příjemně pohladí v ústech, na patře drží určitá jemná kořenitost, dochuť má delší charakter. Kvašení probíhá v nerezových tancích při kontrolovaná teplotě s přírodními kvasinkami. Následné školení probíhá po dobu cca 8 -10 měsíců, kdy víno leží na kalech, než je následně lahvováno.
| Kategorie: | Morava |
|---|---|
| Země: | Česká a moravská vína |
| ? Bílé odrůdy: | ryzlink vlašský |
| Ročník: | 2024 |
| Druh: | tichá vína |
| Chuť: | suchá |
| Styl: | klasická |
| Barva: | bílá vína |
| Objem lahve: | 0,75 l |
| Zpracování: | bio |
| Klasifikace: | pozdní sběr / spätlese |
| Příležitost: | k jídlu, ke grilování, na oslavu |
| ročník: | 2024 |
| alkohol: | 13,0% |
| kyselina: | 6,7 g/l |
| zbytkový cukr: | 0,9 g/l |
| uzávěr: | šroub |
| potenciál: | 2025 - 2028 |
| teplota servisu: | 9 - 10°C |
| odrůda: | 100% Vlašský ryzlink |
| podoblast: | Mikulovská |
| obec: | Pavlov |
| vinice: | Slunný vrch |
| Doporučení k pokrmům: | Perfektní v kombinaci s jemně kořenitými pokrmy, rybám nebo k dezertům krémovitého charakteru. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1996, kdy si Georgios Ilias v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Své první dva demižony vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mu byl v jeho vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Po nelehkých začátcích se pomalými krůčky začíná z tohoto vinařství stávat velmi uznávaný producent, který roku 2010 úspěšně prošel kontrolou certifikační autority a byl mu udělen certifikát bio. Vína ročníku 2011 tedy již ponesou označení biovíno.
