Toto víno má temně rudou barvu, která hází jemné hnědofialové okraje. Vůně začíná být mírně navinulá, přesto převládá odrůdovost, višně, peckoviny a další bobulové ovoce. Chuť je suchá, plná, šťavnatá, ovocná.  Dochuť je dlouhá. Víno kvasilo v dřevěných sudech, kde bylo následně školeno po dobu 10 měsíců než bylo nalahvováno.
                            
            
    
        | Kategorie: | Merlot | 
|---|---|
| Země: | Česká a moravská vína | 
| ? Modré odrůdy: | merlot | 
| Ročník: | 2021 | 
| Druh: | tichá vína | 
| Chuť: | suchá | 
| Styl: | klasická | 
| Barva: | červená vína | 
| Objem lahve: | 0,75 l | 
| Zpracování: | bio | 
| Klasifikace: | pozdní sběr / spätlese | 
| Příležitost: | ke grilování, na večer | 
| ročník: | 2021 | 
| alkohol: | 14% | 
| kyselina: | 5,8 g/l | 
| zbytkový cukr: | 2,14g/l | 
| uzávěr: | korek | 
| potenciál: | 2022 - 2027 | 
| teplota servisu: | 14°C | 
| odrůda: | 100% Merlot | 
| podoblast: | Mikulovská | 
| obec: | Pavlov | 
| vinice: | Slunný vrh | 
| Doporučení k pokrmům: | Vhodné k tmavým masům, grilování nebo dezertům s hořkou čokoládou. | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
                    Přidat hodnocení
                
                    Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
 Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1996, kdy si Georgios Ilias v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Své první dva demižony vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mu byl v jeho vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Po nelehkých začátcích se pomalými krůčky začíná z tohoto vinařství stávat velmi uznávaný producent, který roku 2010 úspěšně prošel kontrolou certifikační autority a byl mu udělen certifikát bio. Vína ročníku 2011 tedy již ponesou označení biovíno.
Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1996, kdy si Georgios Ilias v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Své první dva demižony vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mu byl v jeho vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Po nelehkých začátcích se pomalými krůčky začíná z tohoto vinařství stávat velmi uznávaný producent, který roku 2010 úspěšně prošel kontrolou certifikační autority a byl mu udělen certifikát bio. Vína ročníku 2011 tedy již ponesou označení biovíno.

 
 
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
            