| Kategorie: | Čechy | 
|---|---|
| Země: | Česká a moravská vína | 
| ? Bílé odrůdy: | ryzlink rýnský | 
| Druh: | šumivá vína | 
| Chuť: | suchá | 
| Styl: | klasická | 
| Barva: | bílá vína | 
| Objem lahve: | 0,75 l | 
| Klasifikace: | Brut | 
| Příležitost: | k jídlu, na oslavu | 
| alkohol: | 12.5% | 
| kyselina: | 9 g/l | 
| zbytkový cukr: | 6 g/l | 
| uzávěr: | korek | 
| potenciál: | 5 let | 
| teplota servisu: | 8°C | 
| odrůda: | 100% Ryzlink rýnský | 
| podoblast: | mělnická | 
| Doporučení k pokrmům: | Víno je vhodné jako vynikající aperitiv. | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
 V roce 1990 založil v Mělníku Doc.Ing.Vilém Kraus, CSc. nový vinařský podnik - „Vinařský dům Bacchus". Tento podnik se zaměřoval na produkci štěpovaných sazenic révy vinné a výrobu sudového vína. Postupně se dařilo získávat do vlastnictví vinice a plocha vinic se rozšiřovala. Vilém Kraus nejmladší odešel v roce 1994 studovat vinařství do Německa, studia ukončil v roce 2001 jako technik pro vinohradnictví a sklepní hospodářství se státní zkouškou. Když se vrátil ze studií do rodinného podniku, začal se věnovat vinohradnictví, rozšiřoval plochu vinic a utvářel jejich odrůdovou skladbu. V roce 2004 jeho otec zemřel a Vilém Kraus přebral řízení celého podniku.
V roce 1990 založil v Mělníku Doc.Ing.Vilém Kraus, CSc. nový vinařský podnik - „Vinařský dům Bacchus". Tento podnik se zaměřoval na produkci štěpovaných sazenic révy vinné a výrobu sudového vína. Postupně se dařilo získávat do vlastnictví vinice a plocha vinic se rozšiřovala. Vilém Kraus nejmladší odešel v roce 1994 studovat vinařství do Německa, studia ukončil v roce 2001 jako technik pro vinohradnictví a sklepní hospodářství se státní zkouškou. Když se vrátil ze studií do rodinného podniku, začal se věnovat vinohradnictví, rozšiřoval plochu vinic a utvářel jejich odrůdovou skladbu. V roce 2004 jeho otec zemřel a Vilém Kraus přebral řízení celého podniku.

 
 
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
            